Matematik

Tre eksponentialfunktioner

24. november 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f (x) = 2^x

g (x)  =3^x

h (x) = g (x) / f (x)

Jeg skal bestemme fremskrivningsfaktoren til h.. Jeg har ingen anelse om hvordan jeg får hul på det..

Håber nogen kan hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2013 af mathon

                  h(x) = (3x/2x) = (3/2)x = 1,5x

                      fremskrivningsfaktor 1,5

................

  Man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og dividere rødderne,
  som er den omvendte sætning
  af
                 (a/b)n = an/bn


Svar #2
24. november 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Mange tak !


Skriv et svar til: Tre eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.