Matematik

opgaver

24. november 2013 af elb93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der mogle, som kan hjælpe mig med disse opgaver, da jeg ikke helt forstår det.

på forhånd tak

Opgave 3

-løs ligningen

2x²+x-1=0

opg. 4

bestem en ligning for den rette linje, som går igennem punkterne P(-1,2) og Q(3,-1)

opg.5

Bestem tallet k så andengradsligningen:

2x² - 3x + k = 0

opg.7 isoler t1 i formlen: e2 – e1 = m*c*(t2 – t1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af mathon

Kender du ikke løsningsformlen
til 2.gradsligningen

                    ax2 + bx + c = 0      ?
                    2x² + 1x + (-1) = 0
når

     a = 2
     b = 1
     c = (-1)

     d = b2 - 4ac = 12 - 4•2•(-1) = 1 - (-8) = 9 = 32
 


Svar #2
24. november 2013 af elb93 (Slettet)

nej den kendte jeg ikke


Svar #3
24. november 2013 af elb93 (Slettet)

men hvad skal jeg så gøre når jeg har fundet diskriminanten??


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2013 af mathon

for
        d≥0
                           -b ± √(d)
                    x = -------------
                               2a

          
                              


Svar #5
24. november 2013 af elb93 (Slettet)

okay tak:)

- så der ertoooløsninger for ligningen nemlig 0,5x og -x


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2013 af mathon

for
        d≥0
                           -1 ± √(32)     -1 ± 3
                    x = ------------- = -----------
                               2•2               4

                    x = (1/2)   v   x = -1


Svar #7
24. november 2013 af elb93 (Slettet)

men hvordan løser jeg opgave 5 og 7??


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.