Matematik

bestemme konstanten c .. ?

25. november 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opagven lyder "Forklar, at hvis du kender f(0), da kan du bestemme konstanten c som c = M/f(0) -1" 

nogle derlige kan give mig et fif eller hjælpe mig med denne opgave? 

På forhånd tak:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven, så vi ikke skal gætte os til, hvad der foregår.


Svar #2
25. november 2013 af counter14 (Slettet)

altså. der intet i det end, at det her er differentialligninger 

og så har jeg formlen  y = M / 1+c*e^-aMx 

ved INTET andet i denne opgave :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, men det er jo også meget mere, end vi vidste før. Benyt parenteser i udtrykket.

Så ved man, at

f(0) = M / (1+c·e-aM·0) = M / (1+c)

Isoler c af denne ligning.


Svar #4
25. november 2013 af counter14 (Slettet)

min fejl, det må i undskylde :) 

okay tak for din hjælp! :) :) 


Svar #5
26. november 2013 af counter14 (Slettet)

kan du hjælpe med dette også: 

Forklar, at y'=ay(M-y)=-ay^2  er et 2. gradspolynomium, hvis grene vender nedad. Bestem dets nulpunkter, og forklar vha. disse, at y' har maksimum, når  y=M/2

Du kan også vise dette ved at differentiere y'


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2013 af SuneChr


Skriv et svar til: bestemme konstanten c .. ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.