Matematik

mat opgave

26. november 2013 af sislio (Slettet)

Paramaterfremstillingen til opgave 1:A

x:0+1t

y:0+3t

Z:20+20t

hvad gør jeg derefter bruger planensligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

I spm a) skal man beregne afstanden fra punktet T(0,0,20) til planen α med ligningen x + 3z + 20 = 0 .

Indsæt punktet T's korodinatsæt i punkt-plan-afstandsformlen. Der skal ikke bruges nogen parameterfremstilling her.


Svar #2
26. november 2013 af sislio (Slettet)

er værdierne a,b,c (fra formlen) så punkterne for T? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg ved ikke, hvilken formel du henviser til.

Afstanden fra et punkt P(x0,y0,z0) til planen med ligningen ax + by + cz + d = 0 er

dist(P,plan) = |ax0 + by0 + cz0 + d| / √(a2 + b2 + c2)


Svar #4
26. november 2013 af sislio (Slettet)

ja det er den formel jeg mener


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så indsæt i den.


Svar #6
26. november 2013 af sislio (Slettet)

Jeg får resultatet 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt. Punktet T ligger ikke i planen α.


Skriv et svar til: mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.