Matematik

Hjæælp matematik

26. november 2013 af sislio (Slettet)

Kan i hjælpe med opgave B, forstår den desværre ikke:/


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme vinklen mellem to planer. Denne vinkel bestemmes som vinklen mellem de to planers normalvektorer. En normalvektor for planen α aflæses af planens ligning. En normalvektor for planen, der indeholder punkterne T, D og C, kan være vektoren TC × TD .


Svar #2
26. november 2013 af sislio (Slettet)

hvilket punkt skal man bruge for planen til alfa?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Normalvektoren for planen α aflæses direkte af planens ligning x + 3z + 20 = 0 . Der skal ikke benyttes noget punkt.


Svar #4
26. november 2013 af sislio (Slettet)

hvad indsætter man så ved x0 y0 og z0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal finde vinklen mellem de to planers normalvektorer. Hvis de to normalvektorer kaldes n1 og n2, finder man vinklen v mellem de to vektorer af

cos(v) = n1n2 / (|n1||n2|)


Svar #6
26. november 2013 af sislio (Slettet)

er n1=1,0,3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, n1 = [1 , 0 , 3] .


Svar #8
26. november 2013 af sislio (Slettet)

hvad med n2 er det bare punkterne T,D og C?


Skriv et svar til: Hjæælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.