Matematik

Geometri

26. november 2013 af denise94 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hejsa! Jeg sidder med en aflevering, og er gået lidt i stå her.

Opgaven lyder:

ADE, BEF og CFG er ligebenede og retvinklede; desuden ligger vinkelspidsene A, B og C på ret linje. Ide |DE| = r og |EF| = s, skal |FG| udtrykkes ved r og s.

Figuren er vedhæftet.

- tak på forhånd! :-)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Idet α er vinklen mellem linierne DEF og ABC, har man

s = r + s·tan(α)

og

|FG| = s + |FG|·tan(α) ,

tan(α) = (s-r)/s

og dermed

|FG| = s / (1 - tan(α)) = s / (1 - (s-r)/s) = s2 / r


Svar #2
27. november 2013 af denise94 (Slettet)

Mange tak! vil det så sige at resultatet er s2 / r ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, sidste linie i #1 giver jo |FG| udtrykt ved r og s .


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.