Matematik

Udregne toppunkt for lineær linje

26. november 2013 af Peter19952 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan udregner man toppunktet for en lineær linje? Jeg har punkterne til linjen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af LeonhardEuler

Der er ikke noget ''toppunkt'' til en lineær graf. Kun til andengradsligninger da de kun har et vendepunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

En ret linie har ikke noget toppunkt.


Svar #3
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

altså, jeg har en graf, med en lineær linje... den starter højt på y.aksen og går så nedad og rammer x-aksen... forestil nu at jeg tegner en firkant ''inde i trekanten, som linjen danner'' dvs. at firkantens højre hjørne rammer linjen sådan i midten. det punkt skal jeg udregne :) hjælp, er helt forvirret :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2013 af LeonhardEuler

Med disse oplysninger kan vi ikke hjælpe dig. Formuler hele dit spørgsmål eller sæt et billede ind.


Svar #5
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

ja, beklager formuleringen, men kan heller ikke sætte mit eget billede af grafen ind, så her er et fra nettet med en graf der ligner. Også har jeg fået at vide at jeg skal lave en udregning for hvordan man finder det der punkt på grafen. I denne her graf fra nettet er det punket (0.2 ,2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv at forklare mere forståeligt, hvad du skal bestemme ud fra grafen.


Svar #7
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

Jeg har fået denne her ligning: y=-1,433x+0,861

Også skal jeg som min lærer har formuleret, finde toppunktet(som der så ikke er noget, der hedder på en linje). Dvs. midten af linjen... Jeg forstår, hvis mine forklaringer ikke er til nogen hjælp.. men kan ikke forklare det tydeligere.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Skal du finde midtpunktet af den del af den rette linie, der ligger i 1. kvadrant? Det gøres ved at aflæse skæringskoordinaterne på akserne og dividere dem med 2.


Svar #9
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

Ja altså jeg skal finde noget der hedder Umax (og grafen hedder I, U) .... måske har jeg misforstået da han sagde midtpunkt, med toppunkt... 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Størsteværdien er vel så værdien for x = 0 .


Svar #11
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

altså:

y=-1,433x+0,861

1,433x=0,861

x=0,861/1,433

???


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, indsæt x = 0 og beregn (aflæs) y.


Svar #13
26. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

Okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. november 2013 af PeterValberg

#5

du kan eventuelt lave et screendump (Print Screen), beskære og uploade billedet på:

http://billedeupload.dk/

herefter kan du kopiere billedets link herind:

http://billedeupload.dk/?v=X9Mpq.gif

eller simpelthen trække billedet over i skrivefeltet her på portalen:

X9Mpq.gif

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Udregne toppunkt for lineær linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.