Matematik

Integration

26. november 2013 af Jacob12345678910 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Hvordan integrerer man ∫ 1/x*1/2x2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er integranden

(1/x) · (1/2)·x2 ?    (denne er lig med (1/2)x )

eller

(1/x) · (1/(2x2))  ?   (denne er lig med (1/2)·x-3 ).


Svar #2
26. november 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Det er den første. Jeg skulle meget gerne få 1/4*x2, men kan ikke få det til at passe.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så skal du med andre ord finde en stamfunktion til (1/2)x .


Svar #4
26. november 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Jeg kan ikke få det til 1/4*x2, jeg kan ikke se, hvordan jeg kommer fra 1/x*1/2*xtil  1/4*x2


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har

∫ (1/x)·(1/2)x2 dx = (1/2) · ∫ x dx = (1/2)·(x2/2 + k) = x2/4 + c


Svar #6
26. november 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Sådan, tak skal du ha'! 


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.