Matematik

Arealformler for trekant i planet og i rummet

27. november 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med et eksamensspørgsmål som bl.a. lyder "Arealformler for trekanter i planen og i rummet" under titlen trigonometri. Jeg er ikke sikker på hvad jeg skal stille op med det? Det lyder lidt som vektorregning for mig..

Håber nogen har et bud


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal sikkert beregne arealet T af den af to vektorer a og b udspændte trekant. I planen har man

          T = (1/2)·|âb| = (1/2)·|det(a,b)| .

I rummet har man

          T = (1/2)·|a×b| .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2013 af peter lind

Muligheder

½*højde*grundlinje

½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel

I planen den numeriske værdi af ½*skalarproduktet mellem vektor AB og tværvektoren for AC

I rummet ½|AB×AC|


Skriv et svar til: Arealformler for trekant i planet og i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.