Matematik

Vinkel mellem vektorer

27. november 2013 af HenrikN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er igang med en matematik opgave og er gået i stå ved b'eren. Lidt hjælp?
På forhånd tak!

I et koordinatsystem i planen er et parallelogram ABCD bestemt ved

Vektor AB = 3
                   9


Vektor AD = 4
                   2

D = (8,5)

a. Bestem arealet af parallelogrammet

Har jeg bestemt til at være 30.

b. Bestem gradtallet for hver af vinklerne i parallelogrammet.
Hjææælp her!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2013 af RachaelN (Slettet)

De modstående vinkler i et parallelogram er lige store. 

Udregner du vinklen mellem vektorerne AB og AD, får du vinklen A. Dvs.Vinkel A= Vinkel C

Vinkelsummen i en firkant er 360grader. Altså er vinkel B=vinkel D= (360grader - (2*A))/2=(360grader-(2*c))/2

Hjælper det? 


Svar #2
28. november 2013 af HenrikN (Slettet)

Er stadig ikke helt med..
Kan du måske starte udregningerne igang for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af PeterValberg

BAD = BCD
ADC = ABC

BAD + BCD + ADC + ABC = 360º

Vinkel BAD kan bestemmes som vinklen mellem vektorerne AB og AD
se her hvordan:

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.