Matematik

Matematik

28. november 2013 af cien854 (Slettet)

Hej allesammen. Har lige en opgave som jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogen som kan hjælpe :-)

To personer bestemmer en flods bredde ved hjælp af et målebånd og en vinkelmåler. De to personer står med 11 meters afstand og måler sigtevinklerne A og C til et træ på den anden side af floden. Vinkel A måles til 79º og vinkel C til 64º

1)Bestem længden af AB.
2)Bestem arealet af trekanten ABC.
3)Bestem højden ha.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den tegning, som du har, viser sikkert, hvor punkt B er. Giv en fuldstændig beskrivelse af opgaven.


Svar #2
28. november 2013 af cien854 (Slettet)

Opgaven er vedhæftet :-)

Vedhæftet fil:opg.docx

Svar #3
28. november 2013 af cien854 (Slettet)

Skal beregningerne fra forrige opgaver (a,b) bruges i opgaverne 1-3 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2013 af 123434 (Slettet)

Fandt dette resultat, men forstår ikke helt metoden? Er det sinusrelationerne man tager i brug? h = (11 m)·(tan(79°)·tan(64°))/((tan(79°) - tan(64°))


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender en side b i trekanten samt 2, og dermed alle tre vinkler i trekanten. man kan da benytte sinusrelationerne til at bestemme a = |BC| .

a = b·sin(A)/sin(B) = 11m·sin(79º) / sin(79º+64º)

Dermed

hb = a·sin(C) = 11m·sin(79º)·sin(64º) / sin(79º+64º)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.