Matematik

Areal - Diffferentialregning

28. november 2013 af JohannaNi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) Jeg har fået en opgave der lyder således: 

"En fabrikant af glasakvarier vil lancere et nyt akvarium. Akvariet skal have et volumen på 200 L. Akvariets facade skal have det gyldne snits mål, så bredden skal være ca. 1,618 gange højden. Akvariet skal have glasbund og være uden låg (der bruges et støbt plasticlåg). Glasset skal limes i kanterne, der skal altså ikke være brede aluminimslister som på billedet. 
Hvad skal lændge, bredde, og dybde på akvariet være, hvis arealet af glasset skal være så lille som muligt?"

Kan det passe at dette er de rigtige resultater? 

b=0.4325m
h=0,6998m
l=0.6608m 

Håber I kan hjælpe, for jeg har en idé om at mine resultater er forkerte 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af SuneChr

Samme opgave
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1413662
Hvordan ser den differentierede funktion ud?


Svar #2
28. november 2013 af JohannaNi (Slettet)

Men denne forklaring virker bare uoverskuelig og jeg forstår ikke rigtig hans måde at regne det ud på. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af SuneChr

Kan, af tekniske grunde, ikke, i øjeblikket, oprette indlæg eller vedhæftninger.
Læg de fem glasflader sammen i # 1 i din første tråd og differentiér funktionen.

 


Skriv et svar til: Areal - Diffferentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.