Matematik

Differentialregning opgave

29. november 2013 af AlexanderBWS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!
Jeg står med en opgave, jeg simpelthen ikke kan løse.

- Opgaven lyder:

En funktion f er givet ved:

f(x) = x2+1/x,x > 0

Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvor tangenhældningen er -3

Håber der er en venlig sjæl, der kan hjælpe :)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Løs ligningen: f'(x0) = -3, hvor f'(x) = 2x - x-2

Koordinatsættet bliver så: (x0, f(x0))


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2013 af lfdahl (Slettet)

#1

Benyt evt. at: 2x3 + 3x2 - 1 = (x + 1)(2x2 + x - 1) = (x + 1)2(2x - 1)

Kun nulpunktet: x0 = 1/2 er brugbart, da der kræves x > 0.


Svar #3
29. november 2013 af AlexanderBWS (Slettet)

Tusind tak, for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Differentialregning opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.