Matematik

Ligning, gang ind i parentes

29. november 2013 af Racetraceren (Slettet)

Hej derude.

Jeg har fået det her ligning, jeg er ikke særlig god til matematik, så jeg håber i kan hjælpe.
Jeg er nemlig helt lost;-)

-2(20-5x) = 100-18x

På forhånd mange tak.
Rasmus Hoergreen


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2013 af lfdahl (Slettet)

-2(20-5x) = 100-18x            |  gang ind i venstre parentes

⇒ -40 + 10 x = 100 - 18 x   | læg 18 x til på begge sider, læg 40 til på begge sider

⇒ 28 x = 140                        | dividér med 28 på begge sider

⇒      x = 5


Skriv et svar til: Ligning, gang ind i parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.