Fysik

λ og hastigheden

30. november 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

heeey,  jeg har lige et spørgsmål 

hvis man nu kender frekvensen, og antal bug samt massen af loddet og kraften, hvordan kan man så finde hastigheden og bølgelængden

lodmasse: 50g 

antal bug: 2 

Frekvens : 20.58 Hz

kraft : 0.491 N 

ved at formlen for v er v= λ* f, så hvis man vil finde lampda er det så: λ = f/v ? 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2013 af peter lind

Brug at der er en halv bølgelængde mellem hver knude. Den sidste formel kan så bruges til at finde hastigheden


Svar #2
30. november 2013 af nani1596 (Slettet)

det forstår jeg ikke helt :/, hvilken formel er det jeg skal bruge denne: λ = n / 2L ? men hvad er så mit L og n?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2013 af mathon

                   λ = v/f


Svar #4
30. november 2013 af nani1596 (Slettet)

jeg ved ikke hvad hastigheden er :/ 


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2013 af peter lind

Du skriver at du har 2 buge. Der er så en knude mellem disse. Desuden er der en knude i hver ende. Hvis du kender afstanden mellem disse er der en bølgelængde mellem enderne. Hvis du kender afstanden mellem midterknuden og en af yderknuderne er der en halv bølgelængde mellem dem


Svar #6
30. november 2013 af nani1596 (Slettet)

hmm,... 

er det så: 2*f1? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2013 af peter lind

Hvad er f1 ? Din beskrivelse er noget sparsom. Du angiver overhoved ikke hvilken data du har om afstandene


Svar #8
30. november 2013 af nani1596 (Slettet)

Tror jeg har forstået det; hvis man nu bruger denne formel L=n* λ/2 hvor vi isolere  λ og får λ=(2*L)/n hvor n er antal bug og L er længden  altså λ=(2*1,92m)/2, hvor 1,92 er længden? er det forstået korrekt? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. november 2013 af peter lind

Det er sandsynligvis rigtigt. Jeg er ikke helt sikker på hvad længden L er. Hvis det er længden mellem de yderste knuder er det korrekt


Svar #10
30. november 2013 af nani1596 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: λ og hastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.