Matematik

Bevis for a1·a2 = -1

30. november 2013 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der kan beviset for denne formel:

a1·a2 = -1

evt. en video?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2013 af SuneChr

Der er mange reelle tal a1 og a2  hvis produkt er  (- 1)
Mener du, løsningen til ligningen
x2 + 1  =  0    ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske drejer det sig om hældningskoefficienterne a1 og a2 for to rette linier, der står vinkelret på hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af mathon

Hvis antagelsen i #2 er korrekt,
haves:
                                          y = a1x + b1    og   y = a2x + b2
med retningsvektor              [1,a1]                      [1,a2]

Vinkelrette linjer betyder vinkelrette retningsvektorrepræsentanter
hvoraf
                                              [1,a1] • [1,a2] = 0

                                              1·1 + a1·a2 = 0

                                              a1·a2 = -1

                                         


Skriv et svar til: Bevis for a1·a2 = -1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.