Matematik

Skitser grafen for N?

01. december 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Har fået denne opg..

populationen N som funktion af tiden t (målt i døgn) givet ved

N(t)= 2000/(1 + 39 * e^(-0,1 * t))

a) Bestem ved hjælp af modellen antallet af individer og væksthastigheden til tiden t=0
b) Skitser grafen for N i intervallet (;100), og bestem det tidspunkt, hvor antallet af individer er 1000.

Og det eneste jeg ikke kan finde ud af er at skitsere grafen for N...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af peter lind

Der findes programmer der kan lave den slags grafer for eks. graph, der kan hentes gratis på nettet. Du har sandsynligvis også en grafregner der kan. Alternativt kan du beregne nogle passende funktionsværdier og plotte resultatet


Svar #2
01. december 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Jamen hvordan gør jeg det i fx graph?
Har fx fået dette svar fra en fra klassen:
betyder såmen ikke andet end at du skal tegne grafen for funktionen N(t), fra t=1døgn til t=100døgn. (i et x,y-koordinatsystem skal t afsættes ud af x-aksen og værdierne N(t) afsættes ud af y-aksen).

Men jeg ved ikke hvilke værdier hun mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af mathon

N '(t) > 0 for alle t > 0   dvs N(t) er monotont voksende

vandret asymptote
                                   y = 2000       N(0) = 50


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2013 af peter lind

#2 Find for eksempel N(0), N(10), ....N(100) og plot dem ind på en graf. Tegn en kurve efter disse punkter.

Hvis du vil bruge et program til at lave det for dig må du slå op i programmets hjælpefunktion eller en manual


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2013 af PeterValberg

WordMat (gratis plugin til MS Word) kan anbefales (se vedhæftet fil)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Graftegning_WordMat.pdf

Skriv et svar til: Skitser grafen for N?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.