Matematik

Eksponentiel funktion - HJÆLP

01. december 2013 af alpaca123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder med en opgave til i morgen og er kørt fast i et spørgsmål:

OPGAVEN:

I en model for Kinas andel af verdensøkonomien antages det, at

g(t)=3.7*1.081^(t),

hvor g(t) betegner Kinas andel af verdensøkonomien (målt i procent) til tidspunktet t (målt i antal år efter 1999).

SPØRGSMÅLET

a) Beskriv, hvad konstanterne 3,7 og 1,081 fortæller om udviklingen i Kinas andel af verdensøkonomi 

Håber der er nogen der kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af mathon

a)
                g(0) = 3,7•1,0810 = 3,7•1 = 3,7

            til tiden 0 år efter 1999 er Kinas procentiske andel af verdensøkonomien 3,7%

dvs
            i år 1999 er Kinas procentiske andel af verdensøkonomien 3,7%.

.

                g(x) = 3,7•1,081x = 3,7•(1+r)x = 3,7•(1+0,081)x

                den årlige vækstrate er 0,081 = 8,1%

       


Svar #2
01. december 2013 af alpaca123 (Slettet)

Hvad står r for? :) 
 

og kan du hjælpe mig med den her også?:

b) Bestem den tid, der går, før Kinas andel af verdensøkonomi er fordoblet


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af mathon

b)
           løs
                       3,7•1,081t = 7,4


Svar #4
01. december 2013 af alpaca123 (Slettet)

men hvordan finder jeg t? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2013 af mathon

                                                  1,081t = 2

brug logaritmeberegning


Svar #6
01. december 2013 af alpaca123 (Slettet)

Mange tak!!! 

har også en anden opgave, som jeg lige vil have lidt respons på - er det korrekt?? 

 

a) Bestem en forskrift for f.
For at finde forskriften skal vi først finde a og b
a=((76-19)/(8.7-2.9)) ? a=9.82759
b=19-9.82759*2.9 ? b=−9.50001
Så forskriften kommer til at se sådan ud:
f(x)=9.82759x-9.5

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.
f(40)=9.82759*40-9.5 ? f(40.)=383.604


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2013 af LeonhardEuler

#6

Du er nødt til at give hele opgavenformulering ellers kan man ikke følge med i det du laver.


Svar #8
01. december 2013 af alpaca123 (Slettet)

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr.år) beskrives ved en lineær funktion

f(x)=ax+b,

hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses at f(2.9)=19 og f(8.7)=76.

a) Bestem en forskrift for f.
For at finde forskriften skal vi først finde a og b
a=((76-19)/(8.7-2.9)) ? a=9.82759
b=19-9.82759*2.9 ? b=−9.50001
Så forskriften kommer til at se sådan ud:
f(x)=9.82759x-9.5

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.
f(40)=9.82759*40-9.5 ? f(40.)=383.604


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2013 af LeonhardEuler

Det ser rigtigt ud.


Svar #10
01. december 2013 af alpaca123 (Slettet)

Super! Mange tak :) 

 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.