Matematik

Beregning af vinkler i koordinat system?

10. november 2005 af borst (Slettet)
Hey, sidder og roder med lidt matematik, og så poppede den her opgave op, må være gennemgået en af de dage hvor jeg har været i en anden verden :p

To linjer har ligningerne

y=0,6x-3 og y=0,1x+2

Beregn den spidse vinkel mellem linjerne.

Beregn koordinaterne til skæringspunktet S mellem linjerne.

En venlig sjæl, som gider at lave det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2005 af sigmund (Slettet)

Jeg vil ikke lave det for dig, men lede dig på sporet.

Den spidse vinkel: Kender du til sammenhængen a=tan(v), hvor a er linjens hældning og v er den spidse vinkel mellem x-aksen og linjen.

Skæringspunkt: Sæt de to ligninger lig hinanden og isoler x. y-koordinaten findes så ved at sætte det fundne x ind i en af ligningerne.

Svar #2
10. november 2005 af borst (Slettet)

Tjo det er da også i orden du ikk gider det :p

Men forstår ikke så meget af det du har skrevet, kender godt cosinus, sinus, tangens. Der er jo to linjer, som laver en spids vinkel. Hvilket tal er a, hvilket tal er v så ?

Ja har sat de to ligninger sammen og beregnet x til at 10. Men mangler jo en koordinat så?

Svar #3
10. november 2005 af borst (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Så sætter du x=10 i en af de to ligninger, og finder den tilhørende y-værdi. Du kan tjekke om du har regnet rigtigt ved at sætte x=10 i begge ligninger og se om du får det samme resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2005 af tanja007 (Slettet)

Hej, jo du mangler et y-koordinaten. sæt x=10 ind i en af liningerne, du får den samme y-værdi hvis du har regnet rigtigt.

a er hældnings koorfiecienten for linien. og v den vinkel linjen danner med x-aksen. du bliver nødt til at tegne en skitse, regne vinklen for begge linjer. på skitsen kan du så se hvilken vinkel du skal trække fra den anden for at få den spidse vinkel.

Skriv et svar til: Beregning af vinkler i koordinat system?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.