Matematik

Matematik

01. december 2013 af nanajen (Slettet) - Niveau: A-niveau
et legeme, der er forbundet med en fjeder, sættes i svingninger, og bevægelsen er givet ved:

x=0,6+0,3sin(8t)

hvor tiden t måles i sek. og x i meter.

bestem den største og mindste værdi, x kan antage. Angiv bevægelsens svingningstid.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2013 af mathon


                          0,3 ≤ x ≤ 0,9            

                          T = ((1/8) s)•(2π) = (π/4) s


Svar #3
01. december 2013 af nanajen (Slettet)

.

Svar #4
01. december 2013 af nanajen (Slettet)

Y= a * sin (wt+p)
T = ((1/8) s)•(2p) = (p/4) s

Er det så svaret ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2013 af mathon

svaret er
                    xmin = 0,3 m      xmax = 0,9 m

                    T = (π/4) s


Svar #6
01. december 2013 af nanajen (Slettet)

Hvordan fandt du max?

Svar #7
01. december 2013 af nanajen (Slettet)

Kan du forklare det ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er tale om en sinussvingning med middelværdi 0,6 og amplitude 0,3. Svingningens største- og mindsteværdier er da 0,6 ± 0,3 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svingningstiden T fik du svar på i #5.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.