Matematik

Opgave

01. december 2013 af 123434 (Slettet)

Ole, Peter og Allan har alle penge i deres lommer. Hvis Ole giver Peter 2 kroner, så har de to lige mange penge. Hvis Ole giver Allan 2 kroner, så har Allan dobbelt så mange penge som Peter. Og hvis Ole og Peter hver giver Allan en krone, så har Allan ligeså mange penge som Ole og Peter tilsammen.

Kan man opstille nogle ligninger, så man kommer tættere på svaret?

Tak på forhånd og god søndag aften.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2013 af PeterValberg

O - 2 = P + 2

A + 2 = 2P

(O - 1) + (P - 1) = A

Så har du tre ligninger med tre ubekendte :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den sidste ligning må være

(O - 1) + (P - 1) = A + 2

idet Allan modtager de to donerede enkroner. Det gør det således simplere at eliminere A, idet man så har

O - 2 = P + 2

O - 1 + P -1 = 2P

og dette ligningssystem har ingen løsninger.


Svar #3
01. december 2013 af 123434 (Slettet)

og dette ligningssystem har ingen løsninger.

Så den har ingen løsning?


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.