Matematik

Hjææææælp! Kommer bolden over bygningen?

01. december 2013 af alpaca123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder med en aflevering til i morgen og sidder fast i denne opgave:

En person prøver at kaste en cricketbold over en kasseformet bygning, der er 15 m bred og 8 m høj. I et koordinatsystem med enheden 1 m på begge akser, slipper personens hånd bolden i punktet P(0,2). Den bane, bolden følger, er en del af grafen for funktionen

f(x)=0.02388x^2+0.8693x+2

Tværsnittet af bygningen er rektanglet bestemt af punkterne A(10,0), B(25,0), C(25,8) og D(10,8).

a) Undersøg, om bolden kommer over bygningen.

__________________________________________________________________________

Den retning, bolden har i starten, er bestemt ved vinklen α mellem vandret og tangenten til grafen for f i punktet P(0,2)
b) Bestem α

Håber der er nogen der kan hjælpe! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Undersøg, om f(x) ≥ 8 for 10 ≤ x ≤ 25.

Er der ikke fortegnsfejl i dit udtryk for f(x) ?

b) Benyt, at tan(α) = f '(0) .


Svar #2
01. december 2013 af alpaca123 (Slettet)

Nå jo, undskyld - der skal være minus foran: f(x)=-0.02388x^2+0.8693x+2

Altså jeg har prøvet at sætte 10 og 25 ind på x's plads - kan det passe? Fik det til:

f(10)=-0.02388*10^(2)+0.8693*10+2 ? f(10.)=8.305
og
f(25)=-0.02388*25^(2)+0.8693*25+2 ? f(25.)=8.8075 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse uligheden f(x) ≥ 8 . Hvis løsningsmængden indeholder hele intervallet [10;25], kommer bolden over bygningen, ellers ikke.


Svar #4
01. december 2013 af alpaca123 (Slettet)

Undskyld hvis jeg lyder lidt blank her, men hvordan gør jeg det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Uligheden f(x) ≥ 8 er en 2.-gradsulighed. Start med at løse den tilsvarende 2.-gradsligning f(x) - 8 = 0 .Benyt så, at polynomiets graf vender grenene nedad, så polynomiet f(x) - 8 er positivt mellem dets rødder.


Skriv et svar til: Hjææææælp! Kommer bolden over bygningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.