Matematik

Hjælp med Matematik

02. december 2013 af Pernillemm (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Nogle der kan hjælpe mig med de her to opgaver som er på billedet som jeg har lagt ind. Eller bare fortælle hvordan man gør. Opgaverne er på billedet. Tak på forhånd.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Løs ligningen 2x2 -5x +3 = 0

2. Løs ligningen x2 -2x +1 = 0

Man skal løse de to 2.-gradsligninger. Det kan gøres ved at beregne ligningens diskriminant og dernæst benytte rodformlen.

Man kan også benytte faktorisering og så derefter benytte nulreglen. Specielt i Ligning 2 bør man kunne genkende venstresiden som kvadratet på en toleddet størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

andengradspolynomiumerne er  i formen ax^2+bx+c.

Nu kan jeg se at du går i 8. klasse, så du har muligvis ikke lært om diskriminanten d. I så fald afgør den hvor mange løsninger der til polynomiet.

1) d udregnes ved: d=b^2-4*a*c

a)er d>0 er der to løsninger og de finder du ved x1=(-b+kvadratrod d)/2a og x2=(-b-kvadratrod d)/2a

b)hvis d=0 er der en løsning givet ved x=-b/2a

c) d<0 der er ingen løsning, som svar kan du skrive L=Ø, det løses "løsningsmængden er den tomme mængde", eller med andre ord at der ingen løsning er.


Svar #3
02. december 2013 af Pernillemm (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Hjælp med Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.