Matematik

Tangent ligning

02. december 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bestemme tangentligning 

f(x)=sin(x)+cos(x)   P((π/4),f(π/4))
Den afledte funktion:
f '(x)=-sin(x)+cos(x)

f(π/4)= sin(π/4)+cos(π/4)
f '(π/4)= -sin(π/4)+cos(π/4)
Vi bruger tangentenslinjens ligning:
y= f '(x0)(x-x0)+f(x0)
Vi indsætter:
y= f '(π/4)(x-(π/4))+f(π/(4) 

Er det her korrekt, og hvis ja, hvordan kommer jeg videre?????!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af mathon

  


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder  "den afledede funktion".

Fremgangsmåden er korrekt.

Benyt, at man kender eksakte værdier for sin(π/4) og cos(π/4) . Specielt er sin(π/4) = cos(π/4) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det har trådstarter jo også fundet for f '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2013 af mathon

        y = f '(π/4)•(x-(π/4)) + f(π/(4) 

        y = -(1/2)•(x-(π/4)) + 2√(2)

        y = -(1/2)•x + ((π/8) + 2√(2))

      


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Men nu er

          f(x) = sin(x) + cos(x) ,

og dermed

          f '(x) = cos(x) - sin(x) ,

          f(π/4) = (√2)/2 + (√2)/2 = √2

og

          f '(π/4) = (√2)/2 - (√2)/2 = 0 ,

hvorfor tangentligningen er

          y = √2 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2013 af mathon

Ja


Skriv et svar til: Tangent ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.