Fysik

Fald uden lutmodstand diff.ligning

03. december 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan vil en differentialligning, som beskriver fald uden luftmodstand se ud? ¤

Jeg ved, at en differentialligning, der beskriver fald med luftmodstand ser ud på følgende måde

m * dv/dt = mg - k*v

¤ Er det blot, altså differentialligningen der beskriver fald uden luftmodstand 

m * dv/dt = mg   ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af mathon

blot

                       dv/dt = g

                       dv = g dt

                       ∫dv = ∫g dt

                      v = g·t + vo
og
                      ds/dt = g·t + vo

                      ds = (g·t + vo) dt
hvoraf
                       ∫ds = ∫(g·t + vo) dt

                      s = (1/2)g·t2 + vo·t + so


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2013 af Jerslev

#0: Ja.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
09. december 2013 af xxx007xxx (Slettet)

#1
 

blot

                       dv/dt = g

                       dv = g dt

                       ∫dv = ∫g dt

                      v = g·t + vo
og
                      ds/dt = g·t + vo

                      ds = (g·t + vo) dt
hvoraf
                       ∫ds = ∫(g·t + vo) dt

                      s = (1/2)g·t2 + vo·t + so

Vil du prøve at forklare? Jeg er ikke helt med. Jeg kan se hvilken metod du bruger, nemlig separation af de variable, men ellers er jeg ikke rigtig med.


Svar #4
13. december 2013 af xxx007xxx (Slettet)

dv/dt = g

                       dv = g dt

                       ∫dv = ∫g dt                   hvad sker der, når man går fra denne til nedenstående?

                      v = g·t + vo                  venstre side er jeg med på, men hvad med højre? --> konstanten tages udenfor integraltegnet og så når vi integrerer har vi t tilbage + en konstant. men kan man godt bare kalde konstanten for v0 i stedet for c? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2013 af Jerslev

#4: Ja, du skal jo lave en fysisk overvejelse om, hvad din konstant siger noget om. I dette tilfælde kommer denne overvejelse ved at betragte t = 0 tilfældet.

Hvad du kalder dine parametre er ligegyldigt.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Fald uden lutmodstand diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.