Matematik

Målestoksforhold med flere mål.

03. december 2013 af Nicken99 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har lige nogle spørgsmål angående målestoksforhold.

1) Når man har flere mål / ting der skal laves om til et nyt forhold skal man så gange hvert enkelt tal eller skal man gange hele resultatet?

 Fx: 1cm på tegningen = 3000 cm i virkelighed.  l = 5,5 cm og b = 12cm.

Skal man her sige: 5,5 x 12 x 3000? Eller skal man sige 5,5 x 3000 x 12 x 3000?

2) Hvis man skal regne med π (Pi) skal man så også gange Pi med de 3000?

3) Hvis der er noget andet jeg bør vide må du / i meget gerne skrive det. 

-- Tak!

(I må meget gerne bruge mit eksempel til at hjælpe mig - TAK)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af peter lind

Det kommer noget an på hvad du vil udregne. enhver længde skal ganges med 3000 altså både l og b. Derefter skal du regne med de fremkomne virkelige længder


Skriv et svar til: Målestoksforhold med flere mål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.