Kemi

Udregning af PH Udfra POH

03. december 2013 af Mrunknows (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogle som kan hjælpe med at udrenge PH for to stoffer. Koncentrationen er iøvrigt 0.1.

Jeg har fået dem til det her

NAHSO4:

1/2*(17-log(0.1)=9

ph =14-9=5

NH4Cl:

1/2*(21-log(0.1))=11

ph= 14-11= 3

 Er dette rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Det er rigtigt at pH+pOH=14 ved 25 grader celsius.

Dine mellemregninger kan jeg ikke forstå.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2013 af mathon

pH-beregning for middelstærk syre:
 

      HSO4-:

                                        pH = -log((-Ks+√(Ks2+4·Ks·cs)) / 2)              Ks = 10-pKs

.

pH-beregning for svag syre:               

      NH4+:

                                        pH = (1/2)•(pKs - log(cs))


Skriv et svar til: Udregning af PH Udfra POH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.