Matematik

Gør rede for linjen med ligningen y=3x-10 er tangent til grafn for f

04. december 2013 af Puppeteer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder fuldkommen fast på denne opgave. Hvordan løser jeg denne opgave?
" En funktion f er givet ved f(x)=0,752-3x+2
Gør rede for linjen med ligningen y=3x-10 er tangent til grafn for f "


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af PeterValberg

Find ud af, om linjen har netop ét skæringspunkt med parablen :-)

0,75x2 - 3x + 2 = 3x - 10

Hvis der er to løsninger, skærer linjen parablen i to punkter, - ikke tangent.
Hvis der ingen løsning er, skærer linjen ikke parablen, - ikke tangent
Hvis der er én løsning, skærer/rører linjen parablen i ét punkt, - tangent :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Gør rede for linjen med ligningen y=3x-10 er tangent til grafn for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.