Matematik

Solve en funktion ...

04. december 2013 af Hexaemeron (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal løse denne ligning: 5x^4 -8x^3 +3x^-1  = 0 hvor x>0

Jeg kan dog ikke finde ud af, hvordan jeg tilføjer at X skal være over 0. 

Kan nogle gøre det for mig?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Afhængig af hvilket program du bruger er der forskellige ting du skal indtaste.

med Maple 17: indtast præcist nedenstående

solve( 5x^4 -8x^3 +3x^-1=0,x)  og så trykker du enter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2013 af LeonhardEuler

I N-spire skriver du 

solve(5x4 - 8x3 + 3x-1 = 0,x)lx>0 

Stregen ''l'' mellem parentesen og x, kan du finde i værktøjskassen ved venstre side.


Svar #3
04. december 2013 af Hexaemeron (Slettet)

Hej

Jeg bruger geogebra ... det er et dejligt geometrisk værktøj, som samtidig har et CAS-værktøj ... 

Jeg kan få det at vide næste mandag, men det ville være fedt hvis én af jer kan give svaret nu til min opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2013 af LeonhardEuler

Du kan helt sikkert selv (vha. dit cas-program) finde nulpunkterne. Så angiv kun de nulpunkter som har en værdi over 0.


Skriv et svar til: Solve en funktion ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.