Matematik
integration
10. november 2005 af
Happy (Slettet)
Her er så en lidt svær en:
1/ (x(ln(x))^3)
kan nogen sige mig hvilken formel jeg skal bruge, substitution el partiel, eller kan nogen løse den?
1/ (x(ln(x))^3)
kan nogen sige mig hvilken formel jeg skal bruge, substitution el partiel, eller kan nogen løse den?
Svar #1
10. november 2005 af 2835 (Slettet)
int(1/ (x(ln(x))^3) )
t=lnx
dt = (1/x)dx
int(1/t^3)dt = int(t^(-3))dt
= (1/(-3+1))*t^(-3+1)+k=-(1/2)*t^(-2)+k
=-(1/2)*ln(x)^(-2)+k
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
t=lnx
dt = (1/x)dx
int(1/t^3)dt = int(t^(-3))dt
= (1/(-3+1))*t^(-3+1)+k=-(1/2)*t^(-2)+k
=-(1/2)*ln(x)^(-2)+k
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
10. november 2005 af Happy (Slettet)
hvor blev det x af der startede med at stå ved siden af ln(x)^3
Svar #3
10. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
Lad x > 1. Så er integranden 1/(x*ln(x)^3) klart veldefineret og kontinuert, og da
1/(x*ln(x)^3) = 1/x*1/ln(x)^3,
får vi med substitutionen
t = ln(x) => dt/dx = 1/x,
at
S[1/(x*ln(x)^3)]dx =
S[(1/t^3)*dt/dx]dx =
S[1/t^3]dt =
(-1/2)*t^(-2) + C =
(-1/2)*ln(x)^(-2) + C
for en vilkårlig reel konstant, C.
//Epsilon
Lad x > 1. Så er integranden 1/(x*ln(x)^3) klart veldefineret og kontinuert, og da
1/(x*ln(x)^3) = 1/x*1/ln(x)^3,
får vi med substitutionen
t = ln(x) => dt/dx = 1/x,
at
S[1/(x*ln(x)^3)]dx =
S[(1/t^3)*dt/dx]dx =
S[1/t^3]dt =
(-1/2)*t^(-2) + C =
(-1/2)*ln(x)^(-2) + C
for en vilkårlig reel konstant, C.
//Epsilon
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
