Matematik

Geometri

04. december 2013 af lglglgmama (Slettet)

En stige, der er 7 meter lang, står op ad en væg, så den danner en vinkel med jorden på 68 grader.
Hvor langt når stigen op ad væggen?
Hvor langt er der fra stigens fod og ind til væggen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af peter lind

Lav en tegning af systemet. Du har en retvinklet trekant med hypotenusen 7 og den ene vinkel 68º. Der spørges om kateterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Stigens længde er hypotenuse c i en retvinklet trekant. Kald vinklen som stigen danner med jorden for A. Da er

a = c·sin(A)    den højde på væggen, som stigen når op til, og

b = c·cos(A)   afstanden fra stigens fod til væggen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2013 af 123434 (Slettet)

7*cos(68)

7*sin(68)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er a = 7m·sin(68º), og b = 7m·cos(68º) .

Gradtallet er det vigtigt at angive.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.