Matematik

Skæringspunkter? Men der er jo ingen!!!

11. november 2005 af ploven (Slettet)
Hej
Nogen der kan hjælpe med den her?

Bestem mulige skæringspunkter mellem

y=kvadratroden af (x+1)(både x og 1 er under kvadratroden)
og

y=kvadratroden af (x-1) (både x og -1 er under kvadratroden)

Og svaret: "der ikke er nogen skæringspunkter" er nok desværre ikke godt nok.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det svarer til at løse ligningen:

sqrt(x-1)=sqrt(x+1)

hvor sqrt betegner kvadratrod. Prøv at fjerne kvadratrødderne ved at opløfte i anden på begge sider, så burde det være til at se hvorfor der ingen løsninger er.

Svar #2
11. november 2005 af ploven (Slettet)

Yes yes... den er jeg helt med på... men det er desværre nok bare for let :( Jeg skal bruge et andet svar end "De har ingen skæringspunkter." Måske skal jeg have fat i noget grænseværdi eller noget, men det er sådan lidt et skud i tågen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2005 af sigmund (Slettet)

Næh, du kan bare sige, at der ikke findes et x, der opfylder den i #1 nævnte ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2005 af frodo (Slettet)

sqrt(x-1)=sqrt(x+1) <=>
x-1=x+1 <=>
x-x=1+1 <=> 0=2, hvilket jo som bekendt er et falskt udsagn, hvorfor ligningen ikke har nogen løsninger

Skriv et svar til: Skæringspunkter? Men der er jo ingen!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.