Andre fag

Enheder

08. december 2013 af 09xcc (Slettet)

Hej

Hvordan omregner jeg fra m^3/h til l/s?

Eksempelvis har jeg 9,75m^3/h og skal finde den tilsvarende værdi i l/s?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2013 af 123434 (Slettet)

1 m3 = 1.000 l ==> 1l = 1/1000m3 
1 h = 3600s ==> 1s = 1/3600s 

1l / s = (1/1000) m3 / (1/3600) s = 1/1000 * 3600 = 3,6 m3 / h


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at

1m3 = (10dm)3 = 1000L

og

1h = 3600s ,

1m3/h = 1000L/3600s = (1/3,6) L/s


Svar #3
08. december 2013 af 09xcc (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at jeg helt forstår det, er der en af jer, der vil være sød og vise et eksempel med nogle tal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2013 af mathon

#3

        9,75 m3/h

                             9,75 m3     9,75•(10 dm)3    9,75•103 dm3     (9750 L) / 150       65 L
                            ----------- = ------------------- = ------------------ = --------------------- = -------- ≈ 2,71 L/s
                               1 h             (60•60) s              3600 s           (3600 s) / 150       24 s


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.