Fysik

Beregning af termisk energi, hjælp !!!

08. december 2013 af kidzhist (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lille Ida elskede at komme hjem til hendes marsvin Plet efter skole. Desværre var hendes far blevet træt af at gøre rent i buret og fodre Plet. Derfor, besluttede han en weekend at lave Gullasch af Plet. I alt fik han 300 g kød, som han lagde på køl ved 5ºC i køleskabet.

Hvor meget energi skulle der bruges til at varme lille Plet op til 100ºC?
Hvor meget energi er der for kroppen at forbrænde? 

Idas far viste at varmefylden for kød er 2890  og at brændværdien er 17 kj/g.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt ΔE = mkød·ckød·ΔT .

2) Gang brændværdien med kødets masse.


Svar #2
08. december 2013 af kidzhist (Slettet)

Så  0,300kg *0,300kg*(5-100) ???

#1
 

1) Benyt ΔE = mkød·ckød·ΔT .

2) Gang brændværdien med kødets masse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) Nej, mkød = 0,3kg, ckød = 2890 J/(kg·K) (formodentlig), og ΔT = (100-5) K

2) Brændværdien er 17kJ/g (check enheden). Gang med massen af kødet mkød .


Svar #4
08. december 2013 af kidzhist (Slettet)

#3

1) Nej, mkød = 0,3kg, ckød = 2890 J/(kg·K) (formodentlig), og ΔT = (100-5) K

2) Brændværdien er 17kJ/g (check enheden). Gang med massen af kødet mkød .

Okay mange tak , i 2) er det 300g jeg skal gange med 17 eller er det 0,3 ? 


Skriv et svar til: Beregning af termisk energi, hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.