Matematik

Egenskaber ved tallet Phi

09. december 2013 af education (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg skriver en opgave om det gyldne snit, og har virkelig brug for hjælp. Jeg har fået stillet til opgave, at beskrive de aritmetriske egeskaber ved tallet Phi. Her skal jeg redegøre for at; phi/phi+1 = 1/phi. Er ikke helt sikker på, hvad dette indebærer, om man bare skal regne forholdsvis venstre- og højreside ud eller. om man skal for det til at ligne nogle formler man har arbejdet. (Phi = 1,618)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tallet φ er en af løsningerne i 2.-gradsligningen x2 -x -1 = 0 . Derfor gælder der

x2 = x+1

og dermed

x/(x+1) = 1/x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Der er lidt hygge-matematik her:

http://da.wikipedia.org/wiki/Det_gyldne_snit

:-)


Svar #3
09. december 2013 af education (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår. Jeg er godt med på, at phi er løsningen til andengradsligninen: x2 = x+1. Men er lidt usikker, på måden jeg kan koble det, på den ligning jeg har fået fremstillet. Er det muligt du kunne uddybe.


Skriv et svar til: Egenskaber ved tallet Phi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.