Matematik
funktioner...???
12. november 2005 af
sebb (Slettet)
jeg kan ikke forstå følgende opgave, håberat der er nogen som lige giderat hjælpe:
funktionerne f og g er givet ved:
f(x)=2x-3 g(x)=2kvadratrod(x)+4
1. bestem en forskrift for (f*g)(x);husk at angive Dm(f*g)
det som jeg ikke forstår er hvordan man finder forskrift for funktioner....???
funktionerne f og g er givet ved:
f(x)=2x-3 g(x)=2kvadratrod(x)+4
1. bestem en forskrift for (f*g)(x);husk at angive Dm(f*g)
det som jeg ikke forstår er hvordan man finder forskrift for funktioner....???
Svar #1
12. november 2005 af frodo (Slettet)
en forskrift for en funktion, er fx givet ved f(x)=2x-3 og g(x)=2x^½+4
du skal derfor med forskriften angive det regnemæssige regneudtryk for funktionen (f o g)(x)=f(g(x))
med?
du skal derfor med forskriften angive det regnemæssige regneudtryk for funktionen (f o g)(x)=f(g(x))
med?
Svar #3
13. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Nu betegner f*g godt nok sædvanligvis funktionen, hvis værdi i ethvert punkt, hvor den er defineret, er produktet af f og g taget i dette punkt. Dette er ikke nødvendigvis det samme som den sammensatte funktion,
f o g,
specielt ikke i det specifikke tilfælde ovenfor.
//Epsilon
f o g,
specielt ikke i det specifikke tilfælde ovenfor.
//Epsilon
Skriv et svar til: funktioner...???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
