Matematik

Hjælp til matematik 1.g

10. december 2013 af PortalKongen (Slettet)

Hej jeg har en matematik opgave for til i morgen som jeg har super svært ved. Jeg håber nogen kan hjælpe lidt her

Ugeopgave 7 - 1.U

Opgaver for alle

Opg. 1: Funktionen f er givet ved ligningen f (x) = 5x − 36. a)Udregn f(5).
b)Udregn x na°r f(x) = 66
c)Udregn skæring med x-aksen

Opg. 2: Bestem ligningen for den rette linje der ga°r igennem punkter- ne P(-13,92) og Q(15,21)

Opgave 3

Funktionerne f og g er givet ved følgende regneforskrifter: f (x) = 2x + 2 og g(x) = 3x − 1

1. Bestem skærringenspunktet ved udregning. 2. Udregn h(x) = f (x) − g(x)
3. Tegn h(x), g(x) og f (x) (fx i geogebra)
4. Bestem h's skæring med x aksen

Opgave 4

alder i a°r: 17 22 27 32

Gennemsnitlig indkomst i kr: 35.826 144.137 236.279 318.615

I tabellen ovenfor er angivet tilhørende alder og gennemsnitlig indkomst for den danske befolkning i 2011 (Kilde: Danmarks statistik)

Lav lineær regression pa° dataen.

Hvad fortæller konstanter?

Brug modellen til at udregne hvad den gennemsnitlige indkomst for en pa° 15 a°r var?

Brug modellen til at udregne hvor gammel man skulle være for at have en indkomst pa° 100.000 kr.

Hvad er indkomsten for en nyfødt of for en 70 a°rig ifølge modellen. Kommente´r resultatet.

Vedhæftet fil: ugeopgave7.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
10. december 2013 af Kurtis1 (Slettet)

1

a)  Når du skal udregne f(5) skal du indsætte 5 på x-værdiens.

b) Da du har f(x)=66 indsætter du til 66=5x-36 og isolerer x

c) Når du skal finde skæringer med x-aksen skal du løse f(x)=0  dvs. 5x-36=0

2

Du er sikkert blevet introduceret til formlerne for at finde a og b i en ret linje, ved 2 opgivne punkter

a= (y2-y1)/(x2-x1)  og  b= y-ax      ... du indsætter altså   (x1,y1) og (x2,y2).

Har ikke lige pt. tid til resten, men nu kan du starte her :)


Svar #2
10. december 2013 af PortalKongen (Slettet)

Mange tak for hjælpen, fandt ud af de opgaver. Er det muligt at få hjælp til resten ;)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2013 af 123434 (Slettet)

Min løsning

Opgave 3

Funktionerne f og g er givet ved følgende regneforskrifter: f (x) = 2x + 2 og g(x) = 3x − 1

1. Bestem skærringenspunktet ved udregning. 2. Udregn h(x) = f (x) − g(x)

Er skæringspunktet med 

2x+2=3x-1

2x+2-2=3x-1-2

2x=3x-3

2x-3x=-3

-x=-3

x=3

2*3+2=8

3*3-1=8

Så (3,8)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik 1.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.