Matematik

2 gradsligning

11. december 2013 af caballo (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa/hjælp:

har 2 punkter A og B ved en landevej. De to punkter ligger i en afstand af 56 km fra hinanden. En på cykel kører fra A mod B med en fart af 24 km i timen.En time efter, at cyklisten er kørt fra A, kører en anden ccyklist fra B i retning af A med en fart af 16 km i timen. I hvilken afstand fra A møder cyklisterne hinanden ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2013 af mathon

Beregn først tiden for deres møde. Tiden er 0 ved den ene cyklists afgang fra A.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2013 af mathon

På en time har cyklist A kørt 24 km.
Restdistance at tilbagelægge for dem begge: (50-24) km = 26 km
Sammen tilbagelægger de (24+16) km/t = 40 km/t
Resttiden bliver derfor (26 km) / (40 km/t) = 0,65 t
Samlet køretid for A: (1+0,65)t = 1,65 t
Mødestedets afstand fra A er derfor: (1,65 t) • (24 km/t) = 39,6 km

...............

som ikke har noget med en 2.gradsligning at gøre

 


Skriv et svar til: 2 gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.