Matematik

Hele min klasse, kan ikke løse dette :( Hjælp!

11. december 2013 af simsim123451 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En elev på en handelsskole har fået en opgave, hvor der blandt andet skal differentieres et 3. gradspolynomium. Eleven har sammen med opgaveteksten fået udleveret en tegning af funktionens graf.

Desværre har det regnet i elevens taske på vejen hjem fra skole, hvorved nogle af koefficienterne til polynomiet er ulæselige. Eleven kan kun læse følgende :

Vi indsætter to ubekendte på de ulæselige pladser :

altså: a*x^3+2x^2-x+b

Eleven kan på grafen se, at grafen går igennem punkterne (0,7) og (1,4).

a) Bestem a og b

Jeg har selvfølgelig fået b = 7, da det er skæringspunktet med y-aksen, men hvordan regner man a?

Mange tak på forhånd.

Mvh. SImon


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

b=f(o)=7 (dit punkt er jo (0,7))

Indsæt punktet (1,4) og b=7

4= a*13+2*12-1+7

Nu har du en ligning med 1 ubekendt,  isoler a: ...............a= -4


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af hesch (Slettet)

Du har så:

ax3+2x2-x+7

Indsæt punktet ( 1,4 )     =>

a+2-1+7 = 4   =>

a = - 4


Svar #3
11. december 2013 af simsim123451 (Slettet)

Utroligt hvordan man kan kigge på matematik i timevis og stadigt ikke få det til at gå op :)

Mange tak for hjælpen! :) Mr.Skoleglad

Den er løst og jeg er glad! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Selvtak :)


Skriv et svar til: Hele min klasse, kan ikke løse dette :( Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.