Matematik

Finde Sin, Cos og Tan

11. december 2013 af Ok1245 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej denne metode ville jeg bruge hvis jeg skulle finde Sinius, Cosnius og Tangens uden lommeregner - se vedhæftet fil. Jeg starter med at opstille en given trekant med følgende mål:

a = x/F
b = 3
c = sqrt(a2+b2)

A = Theta. Er given til den vinkel vi vil finde Cosiuns, Sinius og Tangens til.
B = ?
C = 90

Jeg opstiller denne trekant da jeg så kan få Sin, Cos eller Tan, ved bare at indsættemin givne grad i formlen. Men Sinius giver et perfekt resultat, kun med meget lille difference. Men Cosinus og Tangens giver en større difference. Er det fordi jeg ikke regner med nok decimaler? Hvad er det der gør at disse resultater er så "mere" forkerte end Sinius, iforhold til Sinius metoden som er isoleret ens som de andre?

PS. alle formlerne er opstillet ud fra teorierne om at
Sin θ = a/c
Cos θ = b/c
Tan θ = a/b
Disse er teorier som er underbyyget ud fra enhedscirklen.

SE VEDHÆFTET DOKUMENT, for at fejlfine "skævhederne". Er det decimaler eller hvad er det, der skylder denne større difference her?

Vedhæftet fil: Test.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er noget underligt hjemmebryg, der ikke har meget med matematik at gøre.

Til din orientering hedder funktionen sinus, ikke sinius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Finde Sin, Cos og Tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.