Matematik

Hjælp til lineære funktioner - aflevering

11. december 2013 af annaf1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af: 

Antallet af danske lønmodtagere, der betaler til efterlønsordningen, er i perioden 2000-2005 aftaget. 
Figuren viser, at udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives med en lineær funktion y=ax+b, hvor x er antal år efter 2000, og y er antal lønmodtagere, der betaler til efterlønsordningen.. Det oplyses, at grafen for denne lineære funktion, går gennem punkterne (1,1472000) og (4,1352000).
a) Bestem tallene a og b.
b) I hvilket år kommer antallet af efterlønsmodtagere, der betaler til efterlønsordningen, ned på 1 100 000, hvis denne udvikling fortsætter?



 


Svar #1
11. december 2013 af annaf1234 (Slettet)

Håber i kan se billedet 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2013 af PeterValberg

a) se [ LINK ]

b) Løs ligningen f(x) = 1100000

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2013 af jalo (Slettet)

a er hældning finde ved at X2-x1/y2-y1

Så har du formlen y=ax+b 

du ved hvad y er den er på 1100000 så skal du bare isolere x og regne den ud


Svar #4
11. december 2013 af annaf1234 (Slettet)

Mange mange mange tak! 
Kan i hjælpe mig med spørgsmål b)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2013 af PeterValberg

#4 det har vi gjort...

når du har fundet forskriften i spørgsmål a), så skal du i b) løse ligningen f(x) = 1100000

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
11. december 2013 af annaf1234 (Slettet)

Ups, men hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2013 af jalo (Slettet)

Du sætter bare ind i formlen y=ax+b du kender a og b og du kender y og skal finde x


Skriv et svar til: Hjælp til lineære funktioner - aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.