Matematik

Bestem ulighederne

11. december 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Angiv f'(x) når f(x)=x^2-6x+2 og løs ligningen f'(x)=0 

Løs derefter ulighederne f'(x)>0 og f'(x)<0, og angiv på grundlag heraf, hvor f har en vandret tangent og de intervaller hvor f er voksende hhv. aftagende 

Hvordan bestemmer jeg ulighederne?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Du behøver ikke tage dig af at det er en ulighed- det er der så mange ting der. Pointen med opgaveformuleringen er bare at når du har fundet f'(x)=0, så skal du vælge værdier der er større og mindre end denne for på den måde opstår uligheden automatisk.

får du f.eks. f'(x)=0 <=> x=5

og du så vælger x=4 så opfylder  den uanset hvad enten f'(x)>0 eller  f'(x)<0, for hvis den ikke gjorde vil du jo få den som løsning til f'(x)=0.


Svar #2
11. december 2013 af tusindsol (Slettet)

Okay nu har jeg så fundet at 

i f´(x)=0 er x=3 og i 

f´(1)=-4 og f´(5)=4 

Men forstår ikke helt hvordan der kan være en vandret vendetangent i en 2. gradsligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke vandret vendetangent. Der er en vandret tangent, hvor f '(x) = 0 , dvs for x = 3. Det er i parabelens toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2013 af SohailS (Slettet)

~~Jeg kan ikke sætte et spørgsmål op men

 Hvad er sammen hænget mellem Disse numre 3001 - 6007 - 9001 - 12007 - 15013 - 18013 - 21001 - 24001 - 27011 - 30011 - 33013 - 36011 -

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har fået svar i din anden tråd. Opret i stedet en ny tråd i stedet for at bryde ind i en anden diskussion.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1420922#1420940


Skriv et svar til: Bestem ulighederne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.