Fysik

hjælp til analyse af a(t),v(t), x(t) graf :(

15. december 2013 af mimimumu (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle

er der en venlig sjæl der har lyst til at hjælpe fysik-forvirrede mig med at analysere 3 grafer over acc. hastigheden og position i forbindelse med SRP :/  det er blot en lille kommentar til hvad man kan sige om graferne, som jeg søger. Jeg er virkelig i nød og har brug for noget hjælp :( haster lidt..

Se vedhæftede

pft

Vedhæftet fil: grafer.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af hesch (Slettet)

Man kan ikke se "en pind" på det billede.

Microsoft er noget bras.

PDF-fil måske ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2013 af hesch (Slettet)

Men generelt:

v(t) = dx(t)/dt

a(t) = dv(t)/dt

eller

v(t) = ∫a(t) dt

x(t) = ∫v(t) dt


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2013 af SuneChr

Som forventet ser man, at
- grafen for hastigheden skærer x-aksen, når grafen for positionen har et ekstremum    og
- grafen for accelerationen skærer x-aksen, når grafen for hastigheden har et ekstremum.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er vel ikke Microsoft's skyld, at operatøren ikke forstår at udnytte programmerne optimalt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2013 af hesch (Slettet)

#4:   Jo det er, for Microsofts programmer er i sig selv ikke optimalt brugbare.

Microsoft indgik et partnerskab med Intel i starten af 80'erne. Havde de i stedet valgt Motorola, havde verden set anderledes ud i dag. Bl.a. fokuserede Motorola mere på sikkerhed på den tid, ( adgangsrettigheder til en computer, mm. ) Se nu dagens trusler om virusangreb, sikkerhedsopdateringer, hackerangreb, osv. Se kodemæssigt på alle disse extensions i Intel-kode, der tager udspring i, at Intel tog udgangspunkt i at memory skulle omfatte 64kB, for senere at blive udvidet til 1MB ( 4 adressebit ekstra ), for Intel havde ikke fantasi til at forestille sig, at man ville få behov for større memory, nogensinde!  ( I dag dog endeligt udvidet til 4GB, i kraft af diverse extensions ). Microsoft burde som partner have valgt Motorola. De var kodemæssigt langt mere forudseende. 

Kan du skrive en driver til en Intelbaseret PC ?  I de gamle DOS-dage kunne man sagtens, man kunne nærmest med største lethed skrive en hvilken som helst programapplikation. Men det går jo ikke, at Gud og hvermand kan skrive "hjemmelavede" programmer, fra scratch. Det er jo det Microsoft skal leve af, så vi må indføre Windows, som henadvejen gør det vanskeligt at skrive disse hjemmestrikkede programmer.

Hvordan vil du "veje" MicrosoftOffice ift. OpenOffice ?  ( OpenOffice har en åben protokol, modsat MicrosoftOffice's, der er "hemmelig" ). Hvorfor er den hemmelig ?

En diskussion om dette, vil fylde to telefonbøger, og det gider jeg ikke / har andet at bruge min tid på. Det er bare ærgeligt.


Svar #6
15. december 2013 af mimimumu (Slettet)

det var da underligt, jo selvfølgelig kan jeg uploade det i andet format .. se på vedhæftede der har jeg gemt det som en PDF-fil, håber det kan bruges .. ellers må i endelige sige til :)

Vedhæftet fil:grafer.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #7
15. december 2013 af hesch (Slettet)

#6:  Det var møj bedre.

Så ad  #2 + #3 ses det, at hvis

x(t) = K * sin(ω*t)       findes

v(t) = dx(t)/dt = Kω * cos(ω*t)

a(t) = dv(t)/dt = Kω * ( -sin(ω*t) ).

Der sker altså en fasedrejning på 90º hver gang man differntierer. Derfor sker der en fasedrejning på 2*90º = 180º fra x(t) til a(t), og x(t) kommer i modfase med a(t).


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2013 af hesch (Slettet)

#7: Rettelse:

a(t) = dv(t)/dt = Kω * ( -sin(ω*t) ).

a(t) = dv(t)/dt = Kω2 * ( -sin(ω*t) ).

Det ses således, at amplituden øges med en faktor ω ≈ 5  for hver differentiering, hvilket også fremgår af graferne ( cirka ).


Skriv et svar til: hjælp til analyse af a(t),v(t), x(t) graf :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.