Matematik

matematik

15. december 2013 af 123434 (Slettet)

(x+2)(x-3)=0

(x+2)=0 ⇔ x=0-2=-2

(x-3)=0 ⇔ x=0+3=3 

Så løsningen kan være 3 eller -2

Jeg vil faktorisere x^2-2x-3

Jeg finder ved hjælp af diskriminaten, at først at D=16

Så til sidst finder jeg at løsningerne x=3 V x=1

x^2-2x-3=(x-3)(x+1)

hvorfor skriver man -3, når en af løsningerne er 3?

Løsningerne til x^2-6x+8=0 er 2 og 4. 

(x^2-6x+8)=(x-2)(x-4)

Hvorfor skriver man så minus inde i parenteserne?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2013 af blaaah123 (Slettet)

Ligesom det var modsatte fortegn ved de første parenteser du skrev. Btw løsningerne er 3 og -1 til den første andengradsligning :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

2.-gradspolynomiet (x-r1)(x-r2) har de to rødder r1 og r2 . Derfor er der et minustegn foran hver rod i faktoriseringen.

(x-r1)(x-r2) = 0 ⇔ 

x - r1 = 0  ∨  x - r2 = 0  ⇔

x = r1  ∨  x = r2  .

Bemærk, at 2.-gradspolynomiet x2 -2x -3 ikke har løsningerne x = 3 ∨ x = 1 , som du påstår, men derimod

x = 3 ∨ x = -1 . 

Dette fremgår jo også af faktoriseringen

x2 -2x -3 = (x-3)·(x+1)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.