Matematik

Matematik

15. december 2013 af kiiiim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har fået en opgave der ser således ud:

Tegn en skitse af en af de mulige parabler, der er graf for en funktion med forskrifter:
f(x)=ax^2-2x+3,
hvor a er et positivt tal.

Jeg har sat en dokument op, men er ikke sikker på om jeg har lavet opgaven rigtig, håber meget at i vil hjælpe mig. 

Vedhæftet fil: Mat hjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2013 af Mixzo (Slettet)

Husk at hvis du tegner din parabel således skal diskriminanten være = 0 :)

Eftersom a skal være positiv vil du få når a =1

D=(-2)2-4*1*3=-8

eftersom D bliver negativ, må din graf ikke røre x-aksen, da andengradsligningen ingen løsninger har :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2013 af peter lind

Du kan bruge at hvis a >0 vender grenene opad og at skæringen med y aksen sker ved y=3


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Sæt a = 1

og lav et sildeben, inden du tegner

:-)


Svar #4
15. december 2013 af kiiiim (Slettet)

Kan jeg sende en personlig besked til en af jer, som kan tjekke det nye diagram jeg har lavet, hvor jeg har sat a =1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2013 af Mixzo (Slettet)

Du kan da bare vedhæfte filen her :)


Svar #6
15. december 2013 af kiiiim (Slettet)

Nå ja det kan man også. 

Ser dette bedre ud?

Og vil gerne takke jer allesammen for hjælpen

Vedhæftet fil:Mat hjælp.docx

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.