Fysik

separation af de variable - raketligningen

15. december 2013 af ullapimp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Er som mange andre i gang med srp, og er gået lidt i stå. Er i gang med udledelsen af raketligningen, i min kilde står der at følgende integreres:

dv/dt = -u/m * dm/dt -g 

til

v-v= u*ln(m0/m(t))-gt

Mit problem er at jeg simpelthen ikke forstår mellemregningerne, jeg tror der er blevet brugt metoden separation af de variable, men er lidt i tvivl. 

Håber meget på hjælp! :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2013 af peter lind

Der er ikke brugt separation af variable men integration ved substitution.

∫u/m *dm/dt dt = ∫u/m'dm = uln(m)+k


Svar #2
15. december 2013 af ullapimp (Slettet)

Mange tak! Jeg har prøvet at sætte min grænser ind, kunne du ikke tjekke om det er rigtigt forstået? Og er det tilladt at gange dt ind i brøken, som der bliver gjort fra linje 1 til 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2013 af peter lind

Det er godt nok. Der bruges substitution, hvor du bruger sunstitutionen m = m(t) og det er lovligt


Svar #4
15. december 2013 af ullapimp (Slettet)

Mange tak for hjælpen og god jul! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2013 af peter lind

tak i lige måde


Skriv et svar til: separation af de variable - raketligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.