Fysik

Frit fald finde luftmodstanden.

16. december 2013 af 199001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I min SRP arbejder jeg med det skråkast med luftmodstand for at belyse luftmodstanden har jeg lavet det frie fald, jeg har optaget det på video og plottet videoerne i Loggerpro så jeg kender positionen på x-aksen i forhold til tiden. Jeg opnår den terminale hastighed efter ca 2 meter.

Jeg mangler bare at beregne luftmodstanden, ved ikke hvordan pokker det skal gøres.  
Jeg ved at der gælder:
Fres=Fb+Ft<=>m*a(t)=-(1/2*Cw*p*A*v^2)-m*g

På forhånd mange gange tak for hjælpen !:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er a(t), når der er konstant hastighed?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af hesch (Slettet)

Ved terminal hastighed er hastigheden konstant, derfor a(t) = 0 og Fres = 0   =>

½*Cw*ρ*A*v2 = -m*g      ( luftmodstand = tyngdekraft )

Isoler den størrelse, du skal finde.

#1: undskyld, jeg så den ikke.


Skriv et svar til: Frit fald finde luftmodstanden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.