Matematik
Differentiering
13. november 2005 af
Santafun (Slettet)
Er det ikke rigtigt at hvis man har f(x)=kvad.rod 2x+3
så vil: f'(x)=1/2kvad.rod 2x???
Hvis det er rigtigt vil tangentens ligning med pkt. (3;3)
være: y=0,204x+2,39
Jeg kan ikke se min fejl, men hvis man skriver det i koordinatystem vil det ikke være en tangent så der må være en fejl???
så vil: f'(x)=1/2kvad.rod 2x???
Hvis det er rigtigt vil tangentens ligning med pkt. (3;3)
være: y=0,204x+2,39
Jeg kan ikke se min fejl, men hvis man skriver det i koordinatystem vil det ikke være en tangent så der må være en fejl???
Svar #1
13. november 2005 af IBM (Slettet)
f(x) = sqrt(2x+3)
Kædereglen anvendes:
f'(x) = 1/(2*sqrt(2x+3))*2 = 1/(sqrt(2x+3))
Kædereglen anvendes:
f'(x) = 1/(2*sqrt(2x+3))*2 = 1/(sqrt(2x+3))
Svar #2
13. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Nej, det er ikke korrekt. Funktionen
f(x) = sqrt(2x+3)
er sammensat og differentieres som sådan. Det korrekte resultat er
f'(x) = 1/sqrt(2x+3)
//Epsilon
f(x) = sqrt(2x+3)
er sammensat og differentieres som sådan. Det korrekte resultat er
f'(x) = 1/sqrt(2x+3)
//Epsilon
Skriv et svar til: Differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
