Matematik

5xy-3x = 0

16. december 2013 af AskaQuestionandyoushallrecieve (Slettet) - Niveau: B-niveau

Benyt nul-reglen til at løse følgende ligninger

5xy-3x = 0

Nogle der kan forklare mig hvordan denne ligning løses step for step ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt x som fælles faktor uden for parentes og benyt så nulreglen.

x·(5y-3) = 0 .


Svar #2
16. december 2013 af AskaQuestionandyoushallrecieve (Slettet)

Kan du sige hvad facit er på den ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt nulreglen: et produkt er nul, hvis og kun hvis en eller flere af produktets faktorer er nul.

Venstresiden i ligningen x·(5y-3) = 0 er et produkt, der består af de to faktorer x og 5y-3. Produktet kan kun være 0, hvis en eller flere af dets faktorer er lig med 0. Prøv nu selv at oversætte det til to nye ligninger.


Skriv et svar til: 5xy-3x = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.