Matematik

MATEMATIK - HJÆLP!!!

17. december 2013 af OmarHH (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! 
Har fået følgende opgave, men kan simpelthen ikke løse den. 
Opgaven lyder:

Beregn længden af hver af diagonalerne i figuren:

Figuren

Har prøvet mig frem med sinusrelationerne, men det gider ikke virke. Tager jeg fejl i, at man skal dele den op i to trekanter og gå til opgaven ved hjælp af sinusrelationerne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Figuren er et parallelogram. Benyt cosinusrelationer.

I trekant ABD beregnes parallelogrammets diagonal |BD| ved at benytte vinkel A og de to hosliggende sider |AB| og |AD|.

I trekant ACD beregnes parallelogrammets diagonal |AC| ved at benytte vinkel D = 180º-A og de to hosliggende sider |AD| og |DC|.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2013 af mathon

                      |AC|2 = |DA|2 + |DC|2 + 2•|DA|•|DC|•cos(A)

                      |BD|2 = |AB|2 + |AD|2 - 2•|AB|•|AD|•cos(A)


Svar #3
17. december 2013 af OmarHH (Slettet)

Tak, men hvad så med vinklerne?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2013 af mathon

                         C = A

                         B = D = 180º - A


Svar #5
17. december 2013 af OmarHH (Slettet)

Thanks!


Svar #6
17. december 2013 af OmarHH (Slettet)

Det virker ikke!!!!!!!


Svar #7
17. december 2013 af OmarHH (Slettet)

Hvordan finder jeg |AD| og |DC|? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Figuren er et parallelogram. |AD| = |BC| og |DC| = |AB|.


Skriv et svar til: MATEMATIK - HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.